wijngaard-koningshof
wijngaard-koningshof

Wij hebben de  eerste wijnstokken geplant en het avontuur is echt begonnen om onze droom (samen met jullie) waar te maken: een echte Utrechtse Stadswijngaard!

Op onze pagina laatste nieuws zullen wij elke keer de nieuwste updates toevoegen en op de pagina missie en passie leest u meer over de achtergrond van onze Stichting Stadswijngaard Utrecht. Bij de pagina wie zijn wij stellen wij onszelf aan u voor. 

Wij zijn nu al ontzettend dankbaar voor alle positieve reacties die wij van jullie hebben gehad op de al lopende acties die wij hebben ondernomen. Vrijdag 24 april 2020 hebben wij ons eerste perceel aangeplant op de Koningshof op de Koningslaan in Utrecht. De eerste Utrechtse Souvignier Gris stokken zijn aangeplant. Wij zijn ontzettend trots op dit resultaat en dat smaakt naar meer. Ons doel is om de Utrechter aan onze wijngaard te verbinden. Om die volgende stap te kunnen zetten hebben wij jouw hulp nodig en hiervoor hebben wij vier mogelijkheden bedacht. Wees er snel bij want er zijn een beperkt aantal van deze opties beschikbaar.

Wij vragen jullie hulp omdat wij pas over minimaal 3 jaar de eerste echte botteling plaatsvindt (mits het klimaat het toelaat) en daardoor hebben wij een lange aanloop.

De wijngaard moet goed onderhouden worden. Een nieuwe aanplant heeft de tijd nodig om te settelen en te groeien.
Als de groei goed doorzet, en de eerste tekenen wijzen daarop, verwachten wij over minimaal drie jaar onze eerste druivenpluk en vinificatie (wijnbereiding) te kunnen doen. 
Pas daarna zal de botteling van onze eerste Utrechtse Stadswijn gaan volgen. 

Wij doen er met ons team en vrijwilligers alles aan om dit project zo snel mogelijk te laten verlopen.  Wij willen u niet te lang laten wachten om te kunnen gaan genieten van deze unieke wijn(en).

Ook via de gemeente Utrecht proberen wij via het Initiatieven Fonds een kleine subsidie te krijgen om ons een vliegende start te geven. Op deze manier wordt het mogelijk om meer mensen te betrekken bij onze werkzaamheden.