In mei van dit jaar gingen op de Druivengaard de eerste druivenstokken de grond in. De rest van het jaar is daarna besteed aan het verder gereedmaken van dit derde perceel. Om straks de uitlopende ranken te kunnen opbinden, zijn metalen draden nodig boven en tussen de druivenplanten. Om de draden aan te bevestigen zijn gegalvaniseerde palen nodig, bij en in elke rij druivenplanten. Helaas is dit zwaar handwerk: met een mokerhamer, staande op een trap, hebben de vrijwilligers inmiddels meer dan 100 palen 80 cm de grond in geslagen. Momenteel, eind oktober, is dit werk voor ongeveer 70% klaar. Ondertussen hebben andere vrijwilligers bij de palen aan het begin en het eind van een rij een grondanker in de grond gedraaid en de begin- en eindpalen hiermee gefixeerd. Ook zijn daar waar de palen in de grond zitten twee draden gespannen. Een onder en een boven. De ijzeren staaf die bij elke druivenplant staat is aan de onderste draad vastgemaakt met een klem.

Aan het begin van de zomer is ook een grasmaaier voor de Druivengaard aangeschaft. Vanwege de helling in het perceel vergt het maaien daarmee oppertste concentratie. Onlangs is voor het eerst de complete Druivengaard gemaaid.

De werkzaamheden zullen dit jaar doorgaan totdat alle palen in de grond zitten en de ijzerdraden gespannen zijn.