Help ons onze droom waar te maken!

Utrechtse wijn, wie had dat ooit gedacht? Maar Stadswijngaard Utrecht heeft het mogelijk gemaakt, en in 2022 zagen de eerste flesjes 100% biologische witte wijn van Utrechse bodem het licht. Helaas nog lang niet genoeg om al die Utrechtse wijnliefhebbers tevreden te stellen. Dus breiden wij uit, zodat meer Utrechters van onze bijzondere wijn kunnen genieten. Inmiddels is de Druivengaard in het Máximapark ingericht, maar daarmee zijn we er nog niet…

Voor en door de inwoners van Utrecht

De missie van Stichting Stadswijngaard Utrecht is samen met inwoners van Utrecht op een duurzame wijze wijn te produceren van eigen, lokaal geteelde wijndruiven. Ook de Druivengaard in het Máximapark wordt een groene tuin voor ontspanning, rust en verbondenheid met de natuur. Daarnaast wordt het een bijzondere locatie om mensen te ontmoeten en activiteiten te organiseren. Naast het delen van onze passie voor druiven en wijn willen wij ook een positieve bijdrage leveren aan natuur en maatschappij.

Steun de Druivengaard

In het Máximapark legden we in 2023 de Druivengaard aan, met de hulp van een groep enthousiaste en gedreven vrijwilligers. Jammergenoeg is hard werken alleen niet genoeg. Om nieuwe stokken aan te planten, om de wijngaard verder in te richten met palen en draden, om het terrein te onderhouden, om wijn te maken, daar blijft geld voor nodig.

Draag jij de Utrechtse wijn en wijngaarden en speciaal de Druivengaard een warm hart toe? Of zie jij jezelf al zitten met een glaasje Utrechtse wijn? Dan hebben we jouw hulp nodig! Via het platform Crowdaboutnow krijg jij de kans Stadswijngaard Utrecht (opnieuw) te steunen. Je krijgt de mogelijkheid bij te dragen aan een unieke groene plek in de stad, waar vele vrijwilligers bovendien kennismaken met alles wat erbij komt kijken om wijn te maken. En daar krijg je uiteraard ook iets voor terug. Kijk snel, en zie hoe jij ons kunt helpen.

Steun ons nog deze Kerst, en help ons onze droom waar te maken!

Deel dit bericht ook met de wijnliefhebbers in jouw omgeving! Dan kunnen we nog sneller ons doel bereiken.